Shumica e investitorëve kërkojnë në vendin e gabuar për të gjetur pronë investuese për shitje. Hidhni një sy të shpejtë në internet për pronat e investuara dhe mund të mendoni se nuk është e mundur të gjeni një pronë të mirë për shitje që nuk është me çmim të lartë. Çelësi kur jeni duke kërkuar për investime të pasurive të paluajtshme për shitje është të kuptoni se ofertat më të mira zakonisht nuk reklamohen. Nëse e keni lexuar librin tim të fundit, “Investimi i pasurive të paluajtshme komerciale”, atëherë me siguri e dini tashmë se pasuri të paluajtshme pranë meje postim falas Vlore çelësi për të gjetur marrëveshje të mira për investimet në pasuri të paluajtshme është krijimi i marrëdhënieve me agjentët e pasurive të paluajtshme.

“Pocket Listings” e Pronës Investuese për Shitje

Disa nga ofertat më të mira për investime në pasuri të paluajtshme vijnë nga diçka e njohur si “Lista e xhepit”. Kjo është kur një ndërmjetës e di për një pronë për shitje, por ata ende nuk e kanë njoftuar zyrtarisht atë për pjesën tjetër të blerësve që kërkojnë një pronë. Me shtëpitë e vetme familjare, ky njoftim zakonisht bëhet duke shtuar pronën në MLS ose Shërbimin e Listimit të Shumëfishtë. Me një pronë komerciale, njoftimi publik mund të jetë shtimi i pronës në Loopnet.com, dërgimi me postë i një kartoline ose duke shtuar pronën në faqen e internetit të kompanisë.

Pse të gjitha pronat e investimeve në shitje NUK janë të barabarta

Puna e agjentëve të pasurive të paluajtshme është të marrin sa më shumë që të jetë e mundur për pronën e investuar në varësi të situatës së pronarit. Nëse pronari i një prone nuk ka asnjë nxitim dhe nuk ka arsye bindëse për ta shitur shpejt, atëherë ndërmjetësi mund ta çmojë pronën në mënyrë agresive dhe të presë që të vijë një ofertë me pakicë. Nga ana tjetër, nëse shitësi është i motivuar nga një divorci ose partneriteti biznesi që po zhbëhet, ose ndoshta shitësi po merret me një gjendje mjekësore urgjente, atëherë detyra e ndërmjetësit është të nxjerrë pronën e investuar në shitje shpejt, edhe nëse kjo do të thotë ulje e çmimit ose ofrim i disa kushteve kreative financimi.

Pra, në mënyrë ideale, ju do të punoni për të krijuar një situatë ku prona duhet të shitet shpejt, shitësi është i motivuar, por ndërmjetësi nuk e ka publikuar ende listën për publikun. Kjo është situata e listimit të xhepit që po kërkoni. Problemi është se nuk mund të telefononi thjesht një ndërmjetës që nuk e njihni dhe t’i pyesni “A keni ndonjë listë xhepi për mua?” Përgjigja do të jetë jo.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *